PERASMIAN PEMBUKAAN GIANT KANGAR

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Semalam 5 Februari 2016 Giant Kangar telah dibuka secara rasmi. Majlis perasmian disempurnakan oleh Menteri Besar Perlis, Datuk Seri Azlan Man. 

Gimik Pelancaran


Ucapan Perasmian MB Perlis

Pintu masuk Giant Kangar

Troli mesra kanak-kanak 

GIANT KANGAR 


Giant merupakan Hypermarket kedua dan pertama yang terbesar di Perlis. Rasanya kehadiran Giant ini dinantikan oleh masyarakat Perlis untuk menaikkan lagi perbandaran di Perlis.

Awalnya pembukaan hypermarket dihalang kerana masyarakat peniaga Perlis risau ianya menggugat perniagaan kecil. Tapi kehadiran Giant ini nampaknya turut membuka kawasan baru untuk berkembang maju selain turut membuka peluang anak negeri mencari rezeki dengan pekerjaan yang ditawarkan dan membuka peluang mereka yang ingin berniaga.

Persekitaran Giant telah ada kawasan perniagaan yang dahulunya suram dan pasti selepas ini akan kembali naik. Di samping itu projek perumahan dan rumah kedai juga semakin banyak dibangunkan di persekitaran Giant dan ada yang telah siap dan beroperasi.

Apa pun diharapkan kehadiran Giant ini dipandang dari aspek positif dan para peniaga di Perlis perlu mencari strategi untuk bersaing.

Comments

 1. Moga Perlis bertambah maju. Biasanya di tempat yg ada hypermarket, kawasan sekitarnya juga in shaa Allah akan maju sebab sudah ada daya tarikan.

  ReplyDelete
 2. Moga Perlis bertambah maju. Biasanya di tempat yg ada hypermarket, kawasan sekitarnya juga in shaa Allah akan maju sebab sudah ada daya tarikan.

  ReplyDelete
 3. Wah..area kangar eh..syok la budk2 kmp boleyh sopping giant..

  ReplyDelete
 4. beri peluang kerja dan perniagaan ... kena lihat dari skop yg lbh luas . rezeki dr Allah ...

  ReplyDelete
 5. sama cam sini dulu
  sebelum semua hypermarket masuk
  housewife sini beli brg dari pasar dan kedai runcit
  sekarang semua berubah...kedai runcit sini pun berkurang
  but look + side, memang bawa peluang pekerjaan lbh byk
  dan lbh byk pilihan barang dan harga
  cuaca panas pun blh pg untuk chill up xoxo

  ReplyDelete
 6. Boleh shopping mcm2 dah lepas ni hihi

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts