TEH HERBA RERAMAAssalamualaikum dan salam sehati sejiwa semua. Baru-baru tempat kerja Zumal telah berjinak-jinak dalam projek tanaman herba Pokok Rerama

Pokok Rerama 


Pokok Rerama atau nama saintifiknya Christia Vespertilionis mula mendapat perhatian dunia apabila para pengamalnya mengalami pelbagai perubahan kesihatan yang menakjubkan. Tumbuhan ini turut dikenali sebagai Daun Kelawar, Butterfly Wing atau Bian Fu Cao (di China). Ia berasal dari rantau Asia dan telah lama digunakan dalam perubatan tradisional di Thailand.

Hasil daripada pengalaman pengguna herba ini, ia dipercayai mampu merawat kanser dan beberapa penyakit lain seperti angin ahmar (strok), darah tinggi, kencing manis, asma, migrain, resdung, denggi, demam campak, masalah usus serta penyakit SLE (Sistemik Lupus Eritematosus). Bagus kan herba ni?
pokok rerama

daun rerama kering sedia untuk dijual

Pengguna herba rerama turut melaporkan khasiat teh rerama sebagai mampu merawat:

✔Masalah Berkaitan Darah

✔Masalah Kolesterol/Asid Urik (Gout)

✔Penyakit Kulit (termasuklah ekzema dan psoriasis)

✔Senggugut

✔Thyroid

✔Angin dalam badan

✔Denggi

✔Stroke

✔Darah Tinggi

✔Kencing Manis

✔Masalah Usus (Gastrik/Sembelit)

✔Asma

✔Migrain

✔Resdung

✔Tibi

✔Demam Campak

Beberapa institusi penyelidikan mula membuat kajian terhadap herba rerama ini untuk mengesahkan manfaatnya. Sehingga hari ini, kajian yang dibuat menunjukkan hasil yang positif walaupun masih belum diisytiharkan secara rasmi. Maklumlah, mereka memerlukan bukti-bukti saintifik di samping melibatkan responden yang ramai.

Pasukan penyelidik Universiti Putra Malaysia turut membuat kajian dan menemui ciri-ciri anti barah dan anti keradangan pada pokok rerama ini.

Jika korang berminat untuk mendapatkan Daun Rerama Kering boleh la berhubung dengan Pusat Aktiviti Warga Emas Perlis di talian 04-9765587 atau hubungi zumal di 01140793530 untuk maklumat lanjut. 

Comments

  1. skg byk dh produk berasaskan daun rerama ni kan zumal. byk khasiat.

    ReplyDelete
  2. owh. banyak khasiat daun rerama ni ya :)

    ReplyDelete
  3. owh baru tahu ada daun rerama. tq for sharing encik

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts