KENCING MANIS SEMBUH DENGAN GCTEA


Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa semua. Semoga anda semua sentiasa sihat dan dilindungi Allah. Kali ini kita bertemu di dalam slot advertorial. 

Kencing manis, antara penyakit yang amat menakutkan kita. Terutama penyakit ini boleh menyebabkan pemotongan anggota badan yang telah diserang penyakit. 

Seperti yang kita ketahui kencing manis ini adalah disebabkan pengambilan gula yang berlebihan malahan ada juga disebabkan faktor keturunan. 

Berikut merupakan testimoni daripada Encik Syam, seorang pemandu lori tentera. Kerja sebagai pemandu memerlukan beliau ambil air tin (minuman tenaga) ketika memandu untuk mengurangkan rasa letih dan mengantuk. Akibatnya tidak sedar penyakit kencing manis pula datang. Tau-tau, luka di tapak kaki lambat baik sehingga berair dan bernanah.

Beliau terpaksa menjalani pembedahan, gambar di atas menunjukkan luka selepas pembedahan yang masih kelihatan tetapi selepas mengamalkan GCTEA luka beliau kembali kering dan yang bestnya berat badan pun turun. Dari 87 ke 84 kg. Alhamdulillah, beliau kini yakin dengan produk GCTEA dan terus menjadi pengguna. 

APAKAH GCTEA? 

GCTEA ini dikenali sebagai teh sekat gula yang mengandungi 6 bahan semula jadi yang amat menakjubkan,

iaitu:1. Teh hijau / Green Tea - 
Ianya mengandungi EGCG yang kaya antiokisda. Blok tindakan enzim yang dikenali sebagai alfa-amilase berupaya memecah karbohidrat kepada gula ringkas yang membentuk tenaga untuk digunakan oleh tubuh badan. Selain itu, teh hijau juga terkenal dengan kelebihannya untuk meningkatkan metabolisme badan serta mempercepatkan proses penghadaman supaya lemak-lemak tidak dapat terkumpul. Juga berupaya mengawal dan merendahkan tahap kolesterol dan anti-kanser.

2. Gymnema sylvestre 
Ianya adalah herba yang amat dikenali sebagai "Wonder Herb For Diabetics" atau pemusnah gula. Asid Gymnemic mengisi lokasi reseptor pada selera kita dengan menghalang rasa manis makanan sekali gus membendung keinginan 'ketagihan' gula dan selera makan. Membantu menghalang pengaktifan dan penyerapan molekul gula berlebihan dalam makanan. Selain itu, ia juga didapati mampu menggalakkan perembesan insulin dari kalenjar pankreas serta menghalang penyerapan gula di usus. Ini akan merendahkah paras gula/ glukos dalam darah.

3. Mulberry 
Ia berupaya mengimbangi kandungan gula dalam darah serta sebagai penyerap karbohidrat yang baik serta membantu mengurangkan berat badan. Juga kaya sebagai ejen antioksida.

4. Rooibos - aspalathin senyawa aktif merangsang pankreas beta-sel merembeskan insulin untuk menukarkan gula kepada tenaga.

5. Glucos Cut Sweetened dengan pemanis Stevia. Menurut beberapa kajian, stevia sangat bermanfaat dalam mengawal paras gula dalam darah dan meningkatkan fungsi pankreas.

Selalunya pesakit diabetes akan di nasihatkan berhenti GULA dengan menggunakan pemanis gantian seperti ASPARTAME...

Sebenarnya nasihat ini adalah juga tidak betul kerana ASPARTAME sendiri menyebabkan risiko diabetes ..

Kajian menunjukkan pengambilan ASPARTAME dengan minum minuman soda 'diet'akan meningkatkan risiko Sindrom Metabolik 37% ..dan meningkatkan risiko mendapat diabetes jenis 2 sebanyak 67%..jika di banding kan tanpa mengambil lansung pemanis gantian ini...

Oleh itu... pemanis gantian yang lebih sesuai untuk pesakit diabetes dan mengurangkan masalah obesiti adalah STEVIA...

6. Peppermint – menenangkan dan menghilangkan stress

PELBAGAI TESTIMONI GCTEA

Comments

  1. produk bermnfaat n baik utk kshtn msti ramai yg suka.

    ReplyDelete
  2. wow...

    semoga pengidap kencing manis mendapat manfaat selepas mengamalkan GC Tea

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts