Anda Pengguna Proton Suprima S?

Iklan

Terkini: Lengkap Sistem Yang Moden 

Rupa Yang Mengancam

Luas

Sangat Sporty 

Kemas: Enjin Yang Tak Serabut 


Assalamualaikum dan Salam 1 Dunia buat semua. Semua sudah tahu tentang keluaran terbaru Proton hujung tahun lepas kan? Ya Proton Suprima S yang Zumal maksudkan.

Sedikit mengenai Proton Suprima S, ia telah dirasmikan pelancarannya oleh Tun Dr Mahathir pada 17 Ogos 2013. Suprima S adalah kereta dalam segmen C dengan lima pintu. Suprima S dikuasakan dengan enjin CamPro 1.6 turbo dan dikeluarkan dalam 2 varian iaitu Executive dan Premium.

Proton Suprima S ini dilengkapi produk terkini yang tiada dalam model Proton terdahulu seperti lampu siang (DRL), Android - based Operating System, Lampu LED di belakang dan Hill - hold Assist serta Park Assist bagi varian Premium.

Proton Suprima S ini menggunakan enjin 1.6 liter dengan ProTonic Continuous Variable Transmission (CVT), tujuh kelajuan automatik berkuasa seperti enjin 2.0 liter.

Suprima S juga dilengkapi ciri keselamatan dengan 6 beg udara, tingkap kuasa anti-perangkap, sistem ABS, Kawalan Kestabilan Elektronik (ESC) dan kamera undur.

Berikut adalah perbandingan Suprima S dengan Vios 


Kepada pengguna Proton Suprima S, Proton mahu memberi anda sehingga RM18,000 untuk keseronokkan ini, sangat mudah... Untuk tahu lebih lanjut <<KLIK SINI>> kepada yang ingin mendapat Proton baru sila <<KLIK SINI>>

Comments

 1. Mmg menarik rekabentuknya... ada style.. :)

  ReplyDelete
 2. Moga menjadi pilihan utama rakyat Malaysia...

  ReplyDelete
 3. bekenan nak tuka kereta baru ye..=)

  ReplyDelete
 4. Kalau Ayie nak tukar sekarang la masanya sebab byk diskaun :)

  ReplyDelete
 5. bunyi turbo dah best dah.. adrenalin meningkat. tapi bila pk AES, ehhhm~~ but, zizie bangga sebab malaysia menampakkan peningkatan dalam bidang automotif.

  ReplyDelete
 6. Gunakan turbo untuk mendaki bukit. Hehe :)

  ReplyDelete
 7. tapi preve nampak lebih menarik

  ReplyDelete
 8. mmg antara idaman hati kalau dah keje nnti..

  ReplyDelete
 9. Ada style dan reka bentuk yang menarik.

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts