Mengharap Kasih Ibu

Assalamualaikum dan Selamat Berhujung Minggu buat semua... Sedih tak andai kita dipinggirkan? Apa kita rasa apabila orang lain yang mendapat perhatian lebih daripada ibu? Apa anda rasa bila ibu mementingkan anak emasnya sahaja? Mungkin anda akan rasa tidak disayangi dan rasa tak diperlukan lagi. Apa pula anda rasa jika pernah dihalau ibu sendiri yang hanya mendengar cakap sebelah pihak sahaja? Perit bukan? 
Tengok la bila Teh mendapat anak baru Kabu kini dipinggirkan saja. Dengan keaihatannya yang tidak begitu stabil sudah pasti Kabu mengharapkan perhatian yang lebih dari Teh. Kabu kesepian kerana kehilangan saudara-maranya yang lain. Tapi Teh bersikap sombong pula setelah ada dua ekor anak baru. Zumal kasihankan Kabu, walaupun ada ubat tapi dia tetap tak selera makan. Zumal terpaksa memaksa Kabu makan kerana doktor sarankan begitu. 

Zumal harapkan Kabu kembali pulih dan ibunya tidak memilih kasih. Nak tanya sikit? Adakah anda rasa ia betul-betul ditujukan kepada Teh. Teh tak baca blog la. Renung-renungkan. Wassalam...

Menarik hari ini :
1. World Cup Contest
2. Kisah Jalan Klang Lama
3. Kisah menonton Piala Dunia

Comments

 1. siannyer..zumal la kna lyan dia lebih..huhu..siannya, awat cmtu? nmpk cm da besaq kucing tu? mnum susu mak lgi?

  ReplyDelete
 2. comelnya kucing tu...walaupun Teh tak baca blog...tapi ini boleh jadi panduan kepada kita yang bergelar manusia ni :)

  ReplyDelete
 3. Kabu dah tak minum susu tapi sejak kebelakangan nie dia nak manja2 dengan mak dia tapi kekadang mak tampar dia... Kesian dia :(

  ReplyDelete
 4. I am sure this one is not for Teh..harap-harap zumal bersabar ya..

  ReplyDelete
 5. Waaa sedihnyerrr ..Kesian kat dia huhuhu ...sob sobsob sedihh ...

  ReplyDelete
 6. kesiannya.. semoga dia cpt sihat...

  ReplyDelete
 7. Kesihannya... sedih pulak baca...

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts